Робота на деокупованих територіях: уряд схвалив реалізацію експериментального проєкту

Робота на деокупованих територіях: уряд схвалив реалізацію експериментального проєкту

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України».

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, документ розроблений Мінреінтеграції спільно з Національним агентством з питань державної служби (НАДС) та Представництвом Президента України в АР Крим.

«Це дасть змогу забезпечити кадрами військові адміністрації й інші державні органи на ДОТ. Особи, які бажають працювати на деокупованих територіях, будуть заповнювати електронну анкету. Далі НАДС розглядатиме заповнені анкети та перевірятиме професійну підготовку кандидатів», - пояснили у відомстві.

Пріоритетне право на призначення на посади матимуть ветерани війни, внутрішньо переміщені особи, особи, які раніше обіймали ці посади; а також особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте також: Маріуполь після деокупації отримає допомогу Франції у розвитку прибережних зон

Крім того, буде проводитись професійне навчання осіб, зарахованих до резерву.

Такий принцип формування резерву відновлення дасть змогу у найкоротші строки після звільнення відновити роботу державних органів на деокупованих територіях та забезпечити їх прискорену реінтеграцію, вважають у відомства.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів схвалив постанову “Про підготовку до дій із стабілізації ситуації на деокупованих територіях Донецької і Луганської областей та їх реінтеграції”.

Фото: Кабмін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-