Канада передала Україні 30 систем життєзабезпечення для лікування поранених

Канада передала Україні 30 систем життєзабезпечення для лікування поранених

Укрінформ
Уряд Канади та Фонд «Кленова Надія» передали Україні 30 систем життєзабезпечення MOVES SLC для допомоги у лікуванні тяжкопоранених українців.

Про це виконавча директорка, cпівзасновниця Фонду «Кленова Надія» Світлана Комінко повідомила під час пресконференції в Укрінформі.

«З того часу, як росія вторглася у 2022 році, наша організація надала гуманітарну допомогу на суму 243 мільйони гривень. І я дуже щаслива сьогодні, що ми прибули до України, щоб передати щедру пожертву – 30 систем штучної вентиляції легенів Tornhill Medical, для негайного використання в Україні Міністерством оборони», – поінформувала Комінко.

За її словами, медичне обладнання було передане урядом Канади. Вона також додала, що Tornhill Medical проведе навчання для військових лікарів, хірургів, анестезіологів, як працювати з системами життєзабезпечення.

Військовий консультант Thornhill Medical Фредерік Гербер зазначив, що торік, у межах передачі урядом Канади перших апаратів, тренування з їх використання пройшли 100 військових лікарів, фахівців системи військової медицини, а цього року навчання пройдуть ще 50 осіб.

«Ця унікальна система набагато легша і менша порівняно з усіма, які використовуються і виробляються іншими виробниками. Машина інтегрує в собі монітор життєзабезпечення, а також генератор кисню. У поєднанні вони працюють разом для того, щоб покращити показники і попередити будь-які ускладнення, які можуть відбуватись», – розповів він.

На думку Гербера, пристрій значно полегшить роботу українських військових медиків.

«Так, звісно, це не танк, це не "джавелін", але це – унікальна система, яка рятуватиме життя як військових, так і цивільних. Наша мета – рятувати життя. І саме для цього 30 установок життєзабезпечення українських людей сьогодні вже знаходяться в Україні і будуть миттєво використовуватися в мобільній евакуації», – наголосив військовий консультант.

Своєю чергою, консультантка з комунікацій Thornhill Medical Кеслін Паудервей запевнила, що компанія й надалі продовжуватиме підтримувати місію порятунку життів українців.

«Ми дуже добре розуміємо, наскільки важливо рятувати життя, особливо людей, у яких поранення, травми, несумісні з життям. Хочемо запевнити, що ми будемо підтримувати надалі Україну і хочемо робити більше для України», – сказала вона.

Головний анестезіолог Збройних Сил України Олександр Бугай поінформував, що з минулого року обладнання від Thornhill Medical використовується при транспортуванні по території медичних закладів пацієнтів, які перебувають на штучній вентиляції, у кареті швидкої допомоги, на повітряних суднах.

«У нас виникла нагальна потреба, що потрібно було оснащувати наші санітарні потяги, і два апарати, які ви нам подарували при нашій першій зустрічі, там працюють постійно, щодня, рятуючи життя важкопораненим людям, військовим чи цивільним», – додав головний анестезіолог ЗСУ.

Він також підкреслив, що відповідний апарат унікальний тим, що його не потрібно підключати до елементів живлення, що дозволяє працювати автономно в польових умовах, та подякував представникам Tornhill Medical за надану Україні допомогу.

Читайте також: Франція передала Україні аварійно-рятувальне обладнання

Інноваційні продукти Thornhill Medical розроблені для використання по всьому світу гуманітарними та військово-медичними командами для надання екстреної медичної допомоги.

Дослідження Thornhill, спрямовані на ефективне використання кисню, перетворюють підхід до догляду за пацієнтами в критичних умовах, а також спонукають до розвитку нових технологій, що створюють важливі рішення для порятунку життя.

Інновації Thornhill Medical представлені майже в 20 країнах, включаючи Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-