USAID передало 665 генераторів для потреб теплокомуненерго і соціальної сфери

USAID передало 665 генераторів для потреб теплокомуненерго і соціальної сфери

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення рф Агентство США з міжнародного розвитку через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) передало в Україну 665 генераторів на понад 6,2 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба USAID ПЕБ.

«З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) передало 665 генераторів різної потужності для потреб місцевих рад і теплокомуненерго, освітніх і медичних закладів тридцяти чотирьох населених пунктів у 14 областях України. Ця допомога загальною вартістю понад 6,2 мільйона доларів США дозволила забезпечити постачання тепла та електроенергії під час опалювального сезону 2022-2023», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 137 із 665 генераторів USAID ПЕБ передав комунальному підприємству «Київтеплоенерго» для підтримки роботи теплоенергетики столиці. Ці генератори дозволяють постачати тепло і гарячу воду до понад 160 житлових будинків, 30 лікарняних, 25 освітніх закладів та понад 220 відомчих будівель.

Читайте також: USAID АГРО вдруге надасть ₴36 мільйонів для співфінансування модернізації об'єктів меліорації в Україні

Для потреб комунальних некомерційних підприємств медичної сфери USAID ПЕБ спільно з Міністерством охорони здоров’я України та USAID Проєктом «Підтримка реформи охорони здоров’я» доставили 60 генераторів на потреби обласних клінічних лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги, лікувально-діагностичних центрів і центрів екстреної медичної допомоги Запорізької, Хмельницької та Сумської областей.

Окрім того, школи Чернігова отримали 31 дизельний генератор.

Решту генераторів USAID ПЕБ передав міськрадам і місцевим теплокомуненерго.

Як повідомлялося, три нові машини для ремонту теплових мереж отримало КП «Теплопостачання міста Одеси» за проєктом енергетичної безпеки USAID.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-