Немчінов розповів, де візьмуть кошти на підвищення зарплати держслужбовцям у прифронтовій зоні

Немчінов розповів, де візьмуть кошти на підвищення зарплати держслужбовцям у прифронтовій зоні

Укрінформ
Видатки на виконання рішення уряду щодо підвищення окладів працівникам державних органів, які працюють на територіях, де тривають активні чи можливі бойові дії, здійснюватимуться у межах існуючих фондів держбюджету, дофінансування поки що не планується.

Про це сказав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Категорії чітко визначені, керівник державної служби в органі буде визначати безпосереднє місце роботи працівника, збільшення буде торкатися достатньо чутливої категорії тих людей, які працюють передусім у військових адміністраціях і передусім на деокупованих територіях, коефіцієнт визначений або 1,5, або 2. Ці видатки будуть здійснюватися наразі в межах існуючих фондів державного бюджету, тобто не передбачається поки що дофінансування, тому що на першому місці видатки оборони, але все одно люди, які працюють на деокупованих територіях у прифронтових зонах, вони повинні отримати хоча б таку невеличку сатисфакцію від держави у вигляді таких невеличких доплат», - зазначив він.

Читайте також: Немчінов обговорив з членами уряду Латвії питання відбудови України

Немчінов розповів, що в суспільстві побутує стереотип про високі заробітні плати державних службовців, однак це не відповідає дійсності.

«Так, є деяка категорія, яка має достатньо високі по наших середніх мірках заробітні плати, але переважна більшість державних службовців, особливо державні службовці категорії Б, В, у місцевих адміністраціях, територіальних підрозділах органів виконавчої влади, вони мають незначну оплату праці і подекуди через низькі посадові оклади ми повинні докомпенсовувати мінімальний рівень оплати праці шляхом так званих премій, тому що це не премія, а фактично перемінна частина постійної зарплати», - пояснив міністр.

Він нагадав, що урядове рішення стосується державних службовців та інших працівників державних установ, а категорія територій визначатиметься згідно з постановою Кабміну № 1364 від 6 грудня 2022 року «Деякі питання формування переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією».

Читайте також: Реформа держуправління передбачає скорочення й підвищення ефективності чиновників - Шмигаль

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив постанову про підвищення окладів працівникам державних органів, які працюють на територіях, де тривають активні чи можливі бойові дії. Передбачається збільшення посадового окладу у два чи в півтора раза працівникам, які працюють в умовах ризику для життя і здоров’я.

Для працівників державних органів на територіях активних бойових дій посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 2, а на територіях можливих бойових дій – з урахуванням коефіцієнта 1,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-