На порталі

На порталі "ЗнаЇмо" дали поради, як збагатити раціон сезонними продуктами

Укрінформ
На порталі "ЗнаЇмо" доступні рекомендації експертів щодо збагачення раціону сезонними продуктами та максимального збереження їх користі у стравах.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила в Телеграмі.

"Обирати сезонні та локальні продукти — одне із правил здорового харчування, яке завжди радять нутриціологи. Чому? Бо так ваш організм отримає найсвіжіші продукти з найбільшою кількістю поживних речових. Але ж можна посперечатися — мовляв, не кожен сезон маємо урожай овочів та фруктів. Розібратися з тим, що сезонного можна додати в раціон щомісяця, допоможе "Корисний календар" на порталі ЗнаЇмо", — зазначила перша леді.

Приміром, за її словами, у квітні рекомендується збагатити раціон свіжою зеленню.

"Так, ще не літо, аби досхочу насолоджуватися свіжими салатами, і в нашому раціоні досі багато продуктів тривалого зберігання — як-от сочевиця, рекордсменка за кількістю рослинного білка, чи така улюблена нами вівсянка (найкраще обирати цільну)", — зауважила Зеленська.

Так, до квітневого раціону експерти радять включити ревінь, зелену цибулю й молодий часник та по-максимуму використовувати їх у салатах.

Читайте також: Зеленська розповіла про інклюзивну кав'ярню на Хмельниччині

Серед іншого, у календарі є інформація про корисні властивості кожного продукту. Підібрано все так, щоб зберігати баланс овочів, зелені та зернових, потребу в яких мають і діти, і дорослі, підкреслила дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Зеленська поінформувала про низку матеріалів на порталі "ЗнаЇмо" щодо принципів здорового харчування дітейв умовах війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-