Зеленська розповіла про інклюзивну кав'ярню на Хмельниччині

Зеленська розповіла про інклюзивну кав'ярню на Хмельниччині

Фото
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська розповіла про інклюзивну кав'ярню на Хмельниччині, де працюватимуть люди з ментальними порушеннями, і приклад якої варто масштабувати по всій Україні.

Про це вона написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Маленький проєкт із великим серцем. І з величезною вагою для суспільства, адже показує приклад того, що має масштабуватися на сотні міст і містечок по всій країні. Це про інклюзивну кав’ярню Sunny Coffee, яку днями відкрили на Хмельниччині, у місті Шепетівці. Це перша в області кав’ярня, у якій працюватимуть люди з ментальними порушеннями", - розповіла Зеленська.

За її словами, заснувала цю кав'ярню голова громадської організації «Діти Сонця» Людмила Наумець, яка сама виховує сина із синдромом Дауна. Ініціаторка отримала грант у межах урядового проєкту «єРобота» та закупила обладнання.

Дружина Президента зазначила, що у кав’ярні вже працюють волонтери-баристи, щоб навчати працівників із ментальними порушеннями, а в планах – іще більше послуг із соціальної адаптації, як-от майстер-класи з кулінарії та творчості.

Читайте також: Люди з інвалідністю мають отримати всі можливості повернутися до роботи - Зеленська

"Із невеликого простору, у якому всі рівні, у якому враховано принципи безбар’єрності й інклюзивності, починаються дуже серйозні зміни. Бо відвідувачі виходитимуть із кав’ярні не лише зі склянкою кави, але й із розумінням, що можливості для реалізації мають бути в усіх. Що ментальне порушення аж ніяк не перешкода для того, щоб почуватися повноцінним членом суспільства. Що саме розмаїття та його прийняття роблять нас людьми", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента України Олена Зеленська оприлюднила підбірку матеріалів для батьків щодо питань харчування дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-