О 12.00 - обговорення про використання росією освіти як зброї

О 12.00 - обговорення про використання росією освіти як зброї

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
6 квітня о 12.00 - спеціальна подія на тему: «Зброя сповільненої дії: як росія використовує освіту проти українських дітей і що з цим робити Україні?».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Учасники:  Валентина Потапова - голова Центру громадянської просвіти «Альменда»;  Дарина Підгорна - юристка Regional Center for Human Rights;  Олег Покальчук - соціальний психолог; Анна Бабінець - керівниця незалежної розслідувальної агенції Слідство.Інфо.

Питання до обговорення:

  • Які цілі переслідує росія, впроваджуючи федеральні освітні стандарти для школярів на окупованих територіях України?
  • Скільки часу потрібно окупантам, щоб перетворити юних українців на «універсальних солдатів» росії?
  • Повернення депортованих дітей до України і реінтеграція дітей, які перебувають в окупації з 2014 року – дві сторони однієї медалі. Чи готова Україна до цього виклику?
  • Що переживають викрадені росіянами діти і які практичні проблеми, пов’язані з їх поверненням в Україну – досвід журналістів, які допомогли вибратися вивезеним дітям.
  • Що можна зробити вже зараз, доки триває війна, і які напрацювання державі та громадянському суспільству варто мати, коли війна закінчиться?

Чому це цікаво?

За різними оцінками близько мільйона дітей залишаються на окупованій території України, частина з них була депортована на територію росії. Доступ до навчання за українськими освітніми програмами для них закритий. Натомість у запропонованих їм російських підручниках – нав’язування російської ідентичності і заклики жертвувати собою на полі бою заради росії.

росіяни перетворюють освіту на один з видів зброї, яким вони знищують українську ідентичність. російські шкільні підручники, виховні заходи та навчальний процес за російськими стандартами – це «важка артилерія» сповільненої дії, яка буде впливати на свою ціль навіть після перемоги та деокупації.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-