Ткаченко сподівається, що представники УПЦ МП «прийдуть до тями»

Ткаченко сподівається, що представники УПЦ МП «прийдуть до тями»

Відео
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сподівається, що представники Української православної церкви (московського патріархату) "прийдуть до тями" та пустять комісію, яка мала проводити інвентаризацію майна Києво-Печерської лаври.

Про це Ткаченко сказав в ефірі Радіо Свобода, передає Укрінформ.

"Вони (представники УПЦ МП - ред.) сподівалися на якесь рішення суду. Суд вирішив відмовити їм у тому, щоб у якості застави відмінити чи призупинити наше рішення. Тому ми абсолютно легально діємо. Я сподіваюсь, що представники УПЦ МП прийдуть до тями", - сказав міністр.

Він зазначив, що в разі повторного перешкоджання роботі комісії влада діятиме згідно із законом, тобто звертатиметься до суду.

Як повідомлялося раніше, суд відмовив у забезпеченні позову Української православної церкви (московського патріархату) до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» про визнання недійсним правочину щодо відмови у продовженні безоплатного користування культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

Читайте також: Рішення про передачу у користування УПЦ МП будівель Лаври втратило чинність - Кабмін

Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" оголосив про розрив договору про оренду з Українською православною церквою московського патріархату з 29 березня.

30 березня комісія Міністерства культури та інформаційної політики мала розпочати інвентаризацію майна Києво-Печерської лаври. Однак прибічники УПЦ (МП) завадили діяльності комісії.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври. Заявники повідомили, що під час зйомки сюжету один зі священнослужителів пошкодив обладнання оператора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-