росія воює не лише в Україні, вона давно воює з демократією в усьому світі – Зеленський

росія воює не лише в Україні, вона давно воює з демократією в усьому світі – Зеленський

Відео
Укрінформ
росія чинить свою криваву агресію не лише проти Україні, вона веде війну з демократіями в усьому світі шляхом дезінформації, втручання у вибори, кіберзлочинності, дестабілізації ринків та інших інструментів.

Про це заявив у середу Президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників Саміту за демократію, організованому адміністрацією США, передає власний кореспондент Укрінформу.

Відео: ОП

«росія може простягати свої криваві руки з ракетами й артилерією, бомбами й танками, але амбіції кремля не закінчуються там, куди дотягнуться його руки. росія давно воює з усіма вами, з демократіями світу», - наголосив Президент України.

Читайте також: Демократії стають сильнішими й переважають автократії – Байден

Він підкреслив, що для цього кремль використовує дезінформацію, втручання у вибори, шпигунство, поширення корупції, кіберзлочинні методи. Крім того, він прагне дестабілізувати ціни на енергоносії, щоби це вдарило по простих громадянах інших країн. Водночас, кремль намагається перетворити навіть постачання продуктів харчування на зброю, прагне створити дефіцит на світовому продовольчому ринку.

«Чому це відбувається? Це війна. Пані та панове, це війна саме проти свободи та демократії»,- підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: росія продовжує використовувати ЗАЕС для радіаційного шантажу світу

У цьому зв’язку Президент України закликав світових лідерів діяти у відповідь, однак не шукати компроміс зі злом. Оскільки пошук компромісів, на чому базуються принципи демократії, працює лише всередині демократичних країн.

«Зло мусить зазнати поразки у війні»,- зауважив Зеленський.

У цьому зв’язку він закликав міжнародних партнерів не думати, як зберегти простір для путіна, а зосереджуватися на тому, як зберегти повагу до демократії. Крім того, Президент України наголосив на необхідності посилювати тиск на рф та не допустити безкарності для причетних до агресії, а також для тих, хто зберігав мовчання, щоби примножити свої багатства.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Джо Байден під час онлайн-виступу на Саміті за демократію висловив переконання, що демократії світу зміцнюються й переважають автократії, які послідовно втрачають силу.

У цьому контексті Байден відзначив «безпрецедентну єдність» демократій світу, які засудили жорстоку агресію рф проти України, а також солідарність з українським народом у його боротьбі за демократичне майбутнє.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-