У Британії завершується навчання українських артилеристів на AS90

У Британії завершується навчання українських артилеристів на AS90

Фото
Укрінформ
У Великій Британії завершується навчання другої групи українських артилеристів на 155-міліметровій самохідній артилерійській установці AS90.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі.

За словами Павлюка, понад тисяча британських військовослужбовців беруть участь у реалізації програми, яка здійснюється на об’єктах Міністерства оборони Великої Британії на північному заході, південному заході та південному сході країни.

“Навчання на AS90 відбувається в спеціалізованому закладі під контролем Королівської школи артилерії та проводиться офіцерами та солдатами Королівського артилерійського полку”, - повідомив Павлюк.

AS90 — це гнучка, високоточна сучасна артилерійська система, яка забезпечує броньований захист екіпажу, одночасно дозволяючи вражати цілі на великій відстані.

Велика Британія стала першою країною, яка пожертвувала Україні західні основні бойові танки, подарувавши ескадрон танків Challenger 2 з броньованими евакуаційно-ремонтними машинами, а також батарею з восьми гармат AS90 у "високій готовності" та ще дві батареї у “різному ступені готовності”.

Читайте також: Українські сапери розпочинають навчання у Литві

Збройні сили України вдячні Великій Британії за підтримку та допомогу, підкреслив Павлюк.

Як повідомляв Укрінформ, базова загальновійськова підготовка у Великій Британії була започаткована урядом цієї країни у 2022 році. Вона є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства щодо підтримки України в обсязі понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-