За тиждень в Україні загинули троє польських добровольців

За тиждень в Україні загинули троє польських добровольців

Укрінформ
За тиждень на фронті в Україні загинули троє польських добровольців, які воювали у складі ЗСУ.

Про це у Твіттері написав міністр канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, передає Укрінформ.

“Вранці (в суботу – ред.) в лікарні Дніпра помер важкопоранений польський доброволець. Трагічний тиждень - загалом загинуло троє наших співвітчизників, які воювали на боці України”, - написав Дворчик.

За його словами, ще одного важкопораненого польського добровольця перевезено до Києва.

Дворчик також повідомив, що стан важкопораненого польського волонтера, який разом з групою польських парамедиків декілька днів тому потрапив під обстріл на фронті, настільки покращився, що незабаром його через Львів буде перевезено до Польщі.

Як повідомляло агентство, одним із загиблих польських добровольців є командир взводу Міхал у Міжнародному легіоні. Він перебував в Україні від квітня минулого року. Через місяць у нього мав закінчитися контракт, і він планував повернутися до Польщі, аби передавати у польській армії досвід, здобутий в Україні. Іншим загиблим є 48-річний Павел, який у минулий понеділок потрапив на фронті під артилерійський обстріл. Раніше він був нагороджений Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 170 550 російських загарбників

Станом на сьогодні, в Україні загинуло вже декілька громадян Польщі, які воювали у складі української армії. Наприкінці липня минулого року стало відомо про смерть польського бійця ММА Томаша Валентека. Торік у грудні загинули громадяни Польщі Януш Шеремета, Кшиштоф Тифель, Даніель Штибер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-