Байден: Захід створив багато потужних альянсів, а Китай і росія - ні

Байден: Захід створив багато потужних альянсів, а Китай і росія - ні

Укрінформ
Президент США Джо Байден підкреслив, що Сполучені Штати й інші країни Заходу є набагато  потужнішою силою, яка спирається на свої численні альянси, в порівнянні з Китаєм, росією та іншими країнами, що вважаються противниками вільного світу.

Про це він заявив у п’ятницю під час спільної з прем’єр-міністром Канади пресконференції в Оттаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми значно розширили наші альянси. Я не бачив, щоби так само було з Китаєм, росією чи будь-ким іншим у світі», - підкреслив президент США.

У цьому зв’язку він зазначив, що Північноатлантичний альянс (НАТО) став сильнішим як ніколи. Продуктивними є також формати G7, QUAD, ASEAN, AUKUS, союз США з Японією й Південною Кореєю.

«Мені сказали мої помічники, що я зустрівся з 80% світових лідерів з моменту як став президентом. Ми є тими, хто розширює альянси, наші суперники - ні»,- зауважив Байден.

Читайте також: У МЗС Китаю висловилися щодо «українського питання»

Глава Білого дому водночас підкреслив, що не сприймає Китай або росію легковажно, і вони досі обмірковують можливості передачі зброї. Однак, за його словами, Захід об’єднався значно в більших масштабах, ніж ці дві країни, і його реакція буде більш потужною.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю президент Байден заявив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами не втратять єдності на підтримку України.

Фото: Justin Trudeau, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-