Участь путіна в саміті БРІКС малоймовірна, його там можуть арештувати - Подоляк

Участь путіна в саміті БРІКС малоймовірна, його там можуть арештувати - Подоляк

Укрінформ
Участь президента росії путіна в саміті БРІКС у Преторії в серпні 2023 року виглядає малоймовірною, і не тільки через те, що там його можуть арештувати, а й тому, що репутація російського диктатора завдяки подіям на фронті ще впаде.

Таку думку радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Давайте дочекаємося розвитку подій щодо війни в України, тому що ми ж не будемо до серпня просто знаходитися в тому ж стані, в тому числі й путін, в якому сьогодні. По мірі того, як російська армія буде втрачати і ще раз втрачати.... давайте дочекаємося повних подій на полі бою, тоді репутація путіна буде ще нижчою, набагато гіршою, ніж є сьогодні. Мені здається, що тоді якраз ПАР вийде з ініціативою або скасувати БРІКС, або затримати путіна, тому що це дуже важливо для глобальної безпеки», - сказав Подоляк.

Читайте також: ПАР шукає варіанти, щоб уникнути арешту путіна

За його словами, так вже вийшло, що нині Збройні сили України є своєрідним гарантом глобального міжнародного права в цілому та гарантом репутації МКС, ООН та інших міжнародних інституцій, хоча можливо це пафосно звучить. «Тільки ЗСУ можуть повернути цим інституціям вагу та впливовість, які вони втрачають», - додав радник керівника Офісу Президента.

На його переконання, якщо ж таки російський диктатор приїде влітку до Преторії, «це буде руйнація і МКС, і Римського статуту, і ООН, руйнація інших інституцій. І ми маємо це постійно пояснювати на різних рівнях, і будемо це робити. Це дуже важливий елемент», - додав Подоляк. 

Читайте також: Австрія арештує путіна у разі його появи в країні - Мін'юст

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня 2023 року Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт двох осіб - володимира володимировича путіна та марії олексіївни львової-бєлової. президента рф та уповноважену президента рф у справах дитини підозрюють у воєнних злочинах - незаконних депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України, щонайменше з 24 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-