Суд обрав запобіжний захід учаснику угрупування, яке очолював колишній голова Фонду держмайна

Суд обрав запобіжний захід учаснику угрупування, яке очолював колишній голова Фонду держмайна

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав учаснику злочинного угрупування, яке очолював колишній голова Фонду держмайна, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 5 млн грн застави.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

24 березня за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому раднику голови ФДМУ - учаснику злочинної організації, яка протягом 2019 – 2021 років заволоділа понад 500 млн грн коштів держпідприємств, зокрема «Одеського припортового заводу» та «Об’єднаної гірничо-хімічної компанії».

Читайте також: Приватизація: Фонд держмайна за тиждень провів десять аукціонів на понад ₴250 мільйонів

Суд частково задовольнив клопотання та застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 5,368 млн грн застави.

У разі внесення застави на особу будуть покладені такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у кримінальному провадженні. Також він має здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії запобіжного заходу – до 20 травня 2023 включно.

Читайте також: Цьогоріч Фонд держмайна залучив від приватизації 1 мільярд гривень

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційної палати ВАКС протягом п’яти днів з дня оголошення судового рішення.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому голові Фонду державного майна України повідомили про підозру в створенні злочинного угрупування, яке протягом 2019 – 2021 років заволоділо понад 500 млн грн коштів великих держпідприємств.

Як відомо, Фонд держмайна з вересня 2019-го по лютий 2022 року очолював Сенниченко Дмитро Володимирович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-