Португалія надасть €75 тисяч на збір доказів воєнних злочинів в Україні

Португалія надасть €75 тисяч на збір доказів воєнних злочинів в Україні

Укрінформ
Португалія фінансово сприятиме збору доказів воєнних злочинів в Україні та може направити експертів з Судової поліції та Національного інституту судової медицини.

Про це повідомляє Euractiv, передає Укрінформ.

“Що стосується підтримки розслідувань Міжнародним кримінальним судом (МКС) військових злочинів, скоєних в Україні, зокрема злочину агресії, Португалія вже надала додаткову підтримку шляхом відрядження національного експерта із Судової поліції та авансової сплати національного внеску до МКС на запит прокуратури”, – повідомили у Міністерстві юстиції Португалії.

У відомстві заявили, що міністр Катаріна Сарменто е Кастро оголосила про добровільний внесок у розмірі 75 000 євро на підтримку міжнародного збору судово-медичних доказів на території України. Крім того, розглядаються інші форми співпраці.

Читайте також: Лідери ЄС «взяли до уваги» ордер МКС на арешт путіна за злочини в Україні

Уряд розглядає можливість “надіслати експертів із Судової поліції та Національного інституту юридичної медицини та судової експертизи, щоб приєднатися до груп судових експертів на місцях на ротаційній основі”, - зазначили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні відкриється представництво Міжнародного кримінального суду.

17 березня МКС видав ордер на арешт президента росії володимира путіна та марії львової-бєлової, яка є уповноваженою президента рф з прав дитини. Їх підозрюють у воєнних злочинах - незаконній депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з тимчасово окупованої території України.

Усі країни-члени Міжнародного кримінального суду тепер юридично зобов'язані затримати і передати до суду путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-