В українській школі «Дивосвіт» в Абу-Дабі відбулося свято до Дня матері

В українській школі «Дивосвіт» в Абу-Дабі відбулося свято до Дня матері

Фото
Укрінформ
Одне з найчарівніших весняних свят – День матері, який в ОАЕ святкують щорічно 21 березня, відзначили в українській школі вихідного дня «Дивосвіт» в Абу-Дабі.

Як передає Укрінформ, про це пише видання «Емірати Сьогодні»

За повідомленням, у театрі Youth Hub зібралося багато гостей: батьків і рідних учнів школи, друзів, гостей з Дубаю, представниць Української жіночої ініціативи. Урочисто пролунав Гімн України, і свято розпочалося.

«Чарівна Весна завітала на наше свято й закружляла в прекрасному танку. Вона прийшла не сама, а й привела своїх синів – трьох весняних місяців. Разом вони показали театралізовану виставу про те, що кожен місяць дарує нам, і розповіли про зміни, що відбуваються в природі навесні», – пише видання.

Також завдяки учням і гостям згадали, які свята приносить весна: дні народження Тараса Шевченка й Ліни Костенко, Міжнародний день боротьби за права жінок, Великдень, День сім’ї, День вишиванки тощо і, звичайно, день, присвячений найріднішим, наймилішим та найкращим у світі – матусям, янголам-охоронцям і берегиням.

Ведучі нагадали присутнім зворушливу історію виникнення Дня матері, який уперше відзначили в США понад 110 років тому. Ця ініціатива знайшла широку підтримку, і наразі свято відзначається у багатьох країнах світу в різні дати, аби вшанувати матусь і подякувати їм за любов, турботу, підтримку й тепло, які вони невтомно дарують своїм дітям.

«Наші «дивосвітівці» щиро поділилися добрими словами на адресу своїх мам та розповіли, якими їх бачать: ніжними, добрими, гарними – найкращими у світі! Також вони подарували своїм найріднішим пишний букет з прекрасних поезій (як українських поетів, так і власних), уривків з української класики, музичних композицій, гумористичних сценок, театралізованих вистав, танцювальних номерів. Лунали чарівні звуки сопілки й фортепіано, чудові українські пісні», – йдеться в матеріалі.

Зазначається, що до участі у святковій програмі активно долучилися діти, які вчать українську як іноземну. Вони взяли участь у виставі про любов до матері. А кілька вихованців школи виступили в нових амплуа, представивши нові грані своїх талантів – музичні та поетичні.

«Танцювальні номери у виконанні наших учнів публіка завжди тепло вітає. Цього разу гостям були представлені вальс у супроводі пісні «Балада про мальви» та жартівливий танок на українську народну пісню «Несе Галя воду». А прекрасна гімнастична композиція додала святу краси і грації», – повідомило видання.

Читайте також: В українській школі в Абу-Дабі відбулася вистава за біблейським сюжетом

Свій подарунок презентувала і гостя з Дубаю – співачка Катерина Бушан (сценічне ім'я Allexa Bash): вона виконала пісню «Черемшина» і власну музичну композицію «Universe». А потім діти подарували своїм матусям і бабусям букетики квітів і разом смакували святковим тортом.

«Березень дуже щедрий на важливі свята й дати, які ми просто не мали права оминути своєю увагою. І День матері – одне з них. Мені надзвичайно приємно бачити, що «Дивосвіт» стає тим простором, де розквітають таланти наших учнів. Дуже рада, що наша школа є першою сценою для демонстрації дітками їхніх досягнень. Ми завжди вас підтримаємо, наші дорогі», – зазначила директорка школи «Дивосвіт» Тетяна Аль Атаб.

Вона привітала присутніх матусь, бабусь і прабабусю з настанням весни і Днем матері, подякувала батькам за чудових діток, за їхнє відповідальне ставлення до занять і святкових заходів.

Окрема подяка й музична присвята прозвучали на заході на адресу матерів і бабусь, які сьогодні, в часи війни з російським агресором, виконують дуже нелегку місію – знаходять можливості чи то в Україні, чи то за кордоном дати своїм дітям й онукам безпеку, турботу, освіту, дитинство. Які прагнуть обігріти своїм теплом усіх, хто поруч. Які чекають своїх уже дорослих дітей, що боронять Україну.

«Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші молитви, добро, терпіння і відданість. Хай буде прославлена у віках ваша любов і жертовність. Хай буде мир на нашій землі, мами дочекаються своїх дітей, а домівки повняться дитячим сміхом, теплом і любов’ю!», – побажали в «Дивосвіті».

Як повідомляв Укрінформ, в українській школі «Дивосвіт» в Абу-Дабі відбулися щорічні Шевченківські читання.

Фото: Українська школа «Дивосвіті», Тимур Коркішко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-