В українській школі «Дивосвіт» в Абу-Дабі відбулися щорічні Шевченківські читання

В українській школі «Дивосвіт» в Абу-Дабі відбулися щорічні Шевченківські читання

Фото
Укрінформ
Невмируще слово видатного українського поета, борця за волю України Тараса Шевченка лунало 11 березня в Абу-Дабі в українській школі вихідного дня «Дивосвіт», де відбулися щорічні Шевченківські читання з нагоди 209-річчя від дня народження великого Кобзаря.

Про це Укрінформу повідомили в школі.

Святкову програму урочистого відкрили державним гімном. А далі діти й дорослі дивилися фільм про поета та згадували цікаві факти з його біографії, декламували вірші українською та англійською, а також презентували власні поетичні твори, натхненні творчістю Шевченка. Окремий блок програми був присвячений презентації багатої мистецької спадщини Шевченка як художника. А участь у тематичній вікторині про життя й творчість поета закріпила отримані знання.

Як розповіли гості заходу, вдалося створити відчуття незримої присутності поета, який з екранів проєкторів та свого портрета ніби дивився на нас і слухав. А учні «Дивосвіту» читали вірші про рідну Україну, красу її природи та людей, про силу духу й боротьбу українців, їхню незламність і волелюбність. І сьогодні, в часи запеклої боротьби нашого народу з російським ворогом ці слова лунали особливо актуально, проникали глибоко в душу та викликали сильні емоції.

«У цей важкий час, коли наша ненька Україна у вогні, вірші Тараса Шевченка читаються як молитва. У слові великого Кобзаря ми знаходимо надію і сили до боротьби. І ми дуже раді, що діти також розуміють глибину, красу, біль цих рядочків про Україну, шанують настанови великого Кобзаря, не цураються свого, навчаються й у міру своїх дитячих  сил, на своєму освітньому фронті, також відстоюють і бережуть Україну», – зазначила директорка школи «Дивосвіт» Тетяна Аль Атаб.

Вона подякувала юним учасникам читань, вручила подяки та заохотила учнів активно долучатися до вивчення поетичної спадщини Шевченка, відкривати для себе видатних українських письменників та збагачувати своє життя перлинами з українського літературного надбання.

Тетяна Аль Атаб також зазначила, що представники школи «Дивосвіт» взяли участь у VIII громадських Шевченківських читаннях в ОАЕ 10 лютого в Дубаї. Організатори читань передали до бібліотеки школи книги «Кобзар», читанку «Кобзарик» й добірки віршів поета для дітей.

«Ми, захисники заповіту Шевченка, пам’ятаємо й виконуємо його заклик: «Борітеся – поборете!». Тому разом відповідаємо: «Поборемо! Нам Бог помагає!» і твердо віримо: «І на оновленій землі Врага не буде, супостата, А буде син, і буде мати, І будуть люде на землі»», – зазначили у школі.

Нагадаємо, у Дубаї провели VIII громадські Шевченківські читання в Об’єднаних Арабських Еміратах, на які цього разу з різних еміратів ОАЕ з’їхалася рекордна за всі роки проведення громадських читань кількість українців.

Фото: Українська школа вихідного дня «Дивосвіт» в ОАЕ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-