На Луганщині росіяни організували пересувні пункти видачі та перекладу документів

На Луганщині росіяни організували пересувні пункти видачі та перекладу документів

Укрінформ
На тимчасово захопленій росіянами території Луганської області загарбники організували виїзні бригади, які не лише видають паспорти рф, а й займаються перекладом необхідних документів.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

“росіяни роблять усе можливе для пришвидшення паспортизації. Повідомляють, що це здійснюється “для зручності мешканців, особливо малорухливих громадян та пенсіонерів, яким складно самостійно дістатися стаціонарних пунктів, що перебувають у райцентрах”, - ідеться в повідомленні.

Як зауважили в ОВА, пересувні пункти оформлення і видачі паспорта рф гастролюють містами та селами тимчасово захопленого росіянами регіону, а “місцева окупаційна влада заздалегідь сповіщає громадян про місце та час прибуття пересувного пункту, а також допомагає у перекладі документів”.

Читайте також: На Луганщині росіяни вимагають до літа паспортизувати освітян

Крім того, повідомляють в обладміністрації, “грант президента рф виділено на так зване “навчання журналістів” серед молоді тимчасово захоплених районів Луганщини. За попереднім планом, буде організована медіазона в Алчевську. Саме в ній до 30 листопада мають навчати підлітків “основам журналістики по-російськи”.

Також в ОВА зазначили, що “через значні втрати, які окупанти зазнають щодня, росіянами ухвалено рішення стосовно збільшення кількості ліжко-місць у наявних шпиталях, що функціонують на тимчасово захопленій території Луганщини”.

Зокрема, у Троїцькому кількість ліжко-місць військового госпіталя збільшено удвічі – з 200 до 400. Водночас усіх поранених осіб офіцерського складу в середині березня евакуювали на територію російської федерації гелікоптерами.

Читайте також: рф хоче мобілізувати всіх чоловіків на захоплених територіях Луганщини – Маляр

Серед поранених загарбників відзначається зростання випадків смертності у період із 17 по 21 березня. Це пов’язано зі збільшенням кількості отримання важких поранень та неякісним медичним забезпеченням, підкреслили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 24 березня 2023 року ліквідували близько 169 тисяч 170 російських загарбників, при цьому лише за минулу добу - 1020 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-