У Криму колишнього викладача Білозерова знову «засудили» за дискредитацію росармії

У Криму колишнього викладача Білозерова знову «засудили» за дискредитацію росармії

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму ексвикладача Андрія Білозерова загарбники повторно «засудили» за дискредитацію росармії за пост у соцмережі.

Про це повідомив правозахисний проєкт «ОВД-News», передає Укрінформ.

«Центральний районний «суд» Сімферополя оштрафував Андрія Білозерова на 100 тисяч рублів. Також чоловіку заборонили адмініструвати сайти впродовж двох років», - йдеться в повідомленні.

Білозерову висунули обвинувачення за статтею щодо повторної дискредитації росармії (ч.1 ст.280.3 кк рф).

Приводом для цього став його пост у соцмережі такого змісту: «Невинних дітей та жінок України на Донбасі 8 років бомбили зс рф, повертаючи гармати з передової в бік Донецька, а останні пів року знову таки зс рф бомблять українські міста і вбивають українських жителів».

Як повідомлялося, у вересні 2022 року в Криму звільнили викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова за те, що він увімкнув у стінах навчального закладу українську пісню «Байрактар». Його також арештували на 13 діб.

Читайте також: Загарбники змушують школярів у Маріуполі дивитися пропагандистський фільм про анексію Криму

Після цього на Білозерова склали адмінпротокол «за використання нацистської символіки». Приводом стала його публікація у соцмережі з піснею «Червона калина».

У грудні відбувся «суд», за результатами якого його відправили під домашній арешт за статтею 280.3 кк рф (дискредитація зс рф).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-