Рейтинг телемарафону на рівні 13-15%, бо українці стали менше дивитися ТБ - Ткаченко

Рейтинг телемарафону на рівні 13-15%, бо українці стали менше дивитися ТБ - Ткаченко

Укрінформ
Рейтинг телемарафону тримається на рівні 13-15%, бо українці, загалом, стали менше дивитися телебачення.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав в інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ. 

"Рейтинг марафону тримається десь на 13-15% постійних переглядів. Ми не можемо говорити про те, що його (марафон, - ред.) перестають дивитися. Але в цілому перегляд телебачення падає", - сказав Ткаченко, уточнивши, що він не бачить втоми українців від телемарафону.

Крім того, за його словами, канали, які працюють в телемарафоні "Єдині новини", найближчим часом отримають підтримку від держави.

"Певна підтримка найближчим часом буде. Ви це побачите в публічному просторі. … Але навіть ці кошти не покриють каналам витрати на виробництво новин та утримання редакцій", - констатував міністр.

Читайте також: Інформаційний «Рамштайн» потрібен для ширшої експертної координації з партнерами — Ткаченко

За його словами, редакції самі вирішують, кого запрошувати в ефір, жодних небажаних тем та стоп-листів у марафоні нема. Крім того, як пояснив міністр, навряд чи нові канали з’являться у марафоні.

"Зараз вже складно щось видозмінювати. Це ж конструкція, яка склалася за час війни, це шість каналів, які змінюють один одного. Додавання одного чи іншого призводить до повної зміни всього характеру цих шести каналів", - пояснив він.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики раніше наголошувало на тому, що цілодобовий марафон "Єдині новини", який об'єднав шість найбільших телеканалів країни, став точкою опори для більшості українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-