Торгівля після Brexit: у Північній Ірландії відкинули компромісну угоду Британії і ЄС

Торгівля після Brexit: у Північній Ірландії відкинули компромісну угоду Британії і ЄС

Укрінформ
Демократична юніоністська партія Північної Ірландії (ДЮП) заявила, що голосуватиме проти рамкової угоди, укладеної Великою Британією і ЄС для вирішення питання транзиту товарів після Brexit.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що в середу парламент країни має розглядати нову угоду, про яку оголосили минулого місяця британський прем’єр-міністр Ріші Сунак та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Нова угода має на меті полегшити рух товарів з Великої Британії до Північної Ірландії.

Проте у сьогоднішній заяві лідера ДЮП Джеффрі Дональдсона йдеться про те, що члени його партії одноголосно вирішили не підтримувати угоду і продовжити роботу над змінами до неї.

Читайте також: Сунак закликав урядовців розробити план зміцнення взаємодії Британії з ЄС – Bloomberg

Як повідомлялося, Велика Британія та Євросоюз наприкінці лютого уклали угоду з метою припинення тривалої суперечки щодо правил торгівлі з Північною Ірландією після Brexit. Вона покликана розв’язати одну з найбільш болісних проблем, пов'язаних з виходом країни з ЄС.

Сунак та фон дер Ляєн оголосили про угоду на пресконференції після того, як узгодили її остаточні умови на зустрічі під Лондоном у Віндзорі.

Читайте також: Британія та ЄС уклали торговельну угоду щодо Північної Ірландії

Угода змінить Північноірландський протокол, який був схвалений для того, щоб уникнути митного контролю товарів, що перетинають кордон між Північною Ірландією (частиною Великої Британії) та Ірландією. Згідно з протоколом, який набув чинності на початку 2021 року, Північна Ірландія залишалася частиною єдиного європейського ринку, попри “Брекзіт”.

Відповідно до нової угоди, товари, що переміщаються з Великої Британії до Північної Ірландії як місця призначення, проходитимуть через «зелений коридор» без рутинних перевірок. Ті, що призначаються для Ірландії, проходитимуть через «червоний коридор» – з більшим контролем.

Фото: ЦТС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-