У Польщі заявили, що затримані російські агенти діяли у країні віднедавна

У Польщі заявили, що затримані російські агенти діяли у країні віднедавна

Укрінформ
російська шпигунська мережа, яка, ймовірно, готувала диверсії в Польщі і стежила за залізничними маршрутами транспортування зброї в Україну, діяла у країні віднедавна. У цій справі можливі чергові затримання.

Про це в коментарі PAP повідомив у понеділок держсекретар у Раді міністрів Польщі Станіслав Жарин, передає Укрінформ.

“Однозначно, ми маємо справу не з постійною діяльністю, яка мала б тривати від початку війни, це почалося нещодавно”, - зазначив Жарин.

Читайте також: Посол назвав умову, за якої Польща може вступити у війну проти рф

Водночас він запевнив, що польські спецслужби виявили діяльність цієї групи на ранньому етапі, тому вдалося нейтралізувати найбільшу загрозу.

Жарин зазначив, що польські спецслужби не відзначають якихось завданих втрат у результаті діяльності групи. Водночас він зауважив, що ця справа є “дуже динамічною”.

“Ми не виключаємо потреби чергових арештів, оскільки усвідомлюємо, що докази у цій справі є величезними, вони ще аналізуються, і ми побачимо, до чого прийдуть служби, розслідуючи цю справу”,- констатував представник польського уряду.

Читайте також: У Польщі затримали дев’ятьох підозрюваних у шпигунстві на користь рф

У цьому контексті він зауважив, що головною метою росії в Польщі є гальмування польсько-української співпраці і військової допомоги Заходу, чим займалася викрита шпигунська мережа.

“Стратегічною метою росії є дестабілізація шляхів постачання західного озброєння в Україну”, - констатував Жарин.

Він також зауважив, що польські спецслужби самі виявили російських шпигунів без участі спецслужб інших країн.

Читайте також: Ніхто не може уникнути відповідальності за злочини: Польща вітає рішення МКС щодо путіна

Як повідомляв Укрінформ, глава МВС Польщі Маріуш Камінський заявив у минулий четвер, що Агентство внутрішньої безпеки заарештувало дев’ятьох осіб, підозрюваних у шпигунстві на користь росії. Ще трьох затримали у середу. За словами Камінського, підозрювані готували “диверсійні дії з метою паралізувати постачання техніки, зброї та допомоги Україні”. Він додав, що силовики вилучили камери, електронне обладнання та GPS-передавачі, які затримані планували розмістити на транспорті, що доставляє допомогу в Україну.

Своєю чергою міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак припустив, що група увійшла із сусідньої білорусі, та зазначив, що загроза була реальною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-