У Польщі затримали дев’ятьох підозрюваних у шпигунстві на користь рф

У Польщі затримали дев’ятьох підозрюваних у шпигунстві на користь рф

Укрінформ
У Польщі заявили, що національні служби безпеки затримали членів російської шпигунської групи, які, ймовірно, готували диверсії в країні та стежили за залізничними маршрутами транспортування зброї в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський заявив у четвер, що Агентство внутрішньої безпеки заарештувало дев’ятьох осіб, підозрюваних у шпигунстві на користь росії у цій справі. Ще трьох затримали у середу.

За словами Камінського, підозрювані готували “диверсійні дії з метою паралізувати постачання техніки, зброї та допомоги Україні”. Він додав, що силовики вилучили камери, електронне обладнання та GPS-передавачі, які затримані планували розмістити на транспорті, що доставляє допомогу в Україну.

Читайте також: У Польщі викрили шпигунську мережу рф, що готувала диверсії на залізниці - ЗМІ

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак припустив, що група увійшла із сусідньої білорусі, та зазначив, що загроза була реальною.

Наразі операція проти шпигунської групи триває.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак сказав, що Польща готова передати Україні свої винищувачі МіГ-29. Створення так званої авіаційної коаліції є питанням часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-