Кількість вакантних посад суддів щодня збільшується - голова ВРП

Кількість вакантних посад суддів щодня збільшується - голова ВРП

Укрінформ
В Україні кількість вакантних посад суддів зростає з кожним днем у зв’язку з поданням суддями заяв про відставку або звільнення за власним бажанням.

Про це на брифінгу заявив голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У судовій системі вакатними є понад дві тисячі посад суддів. І кількість цих вакансій збільшується із кожним днем у зв’язку з поданням суддями заяв або про відставку, або про звільнення за власним бажанням”, - заявив Усик.

Він додав, що понад 2 тисячі суддів, які працюють в судовій системі, досі не пройшли первинного кваліфікаційного оцінювання, а 361 суддя не може здійснювати правосуддя у зв’язку з закінченням п’ятирічного строку його призначення.

Читайте також: Маасікас наголосив на важливості призначення членів ВККС

Окрім того, голова ВРП поінформував, що в Україні 88 судів не здійснюють правосуддя, 54 суди розташовані на тимчасово непідконтрольній Україні території та не здійснюють правосуддя, ще 19 судів не здійснюють правосуддя на деокупованих територіях.

За його словами, в Україні 3 суди не здійснюють правосуддя у зв’язку з відсутністю повноважень суддів, у 12 судах фактично працює один суддя, а 2 судді працюють у 67 судах.

“Ця статистика показує, яка в нас зараз складна ситуація взагалі з можливістю і відправлення правосуддя, і взагалі відправлення інформації про ведення самого судового засідання”, - сказав Усик.

Читайте також: Посли G7 високо оцінюють прогрес Конкурсної комісії з добору членів ВККС

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Конкурсна комісія з добору членів ВККС оголосила перелік із 32 кандидатів, рекомендованих Вищій раді правосуддя для призначення на заняття 16 вакантних посад членів ВККС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-