Посли G7 високо оцінюють прогрес Конкурсної комісії з добору членів ВККС

Посли G7 високо оцінюють прогрес Конкурсної комісії з добору членів ВККС

Укрінформ
Посли країн Групи семи високо оцінюють прогрес, досягнутий Конкурсною комісією з добору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, та заохочує Вищу раду правосуддя оперативно призначити 16 членів ВККС через прозору процедуру.

Відповідна заява опублікована у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Посли G7 високо оцінюють прогрес, досягнутий Конкурсною комісією з добору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, кількість кандидатів було зменшено до 32. Ми заохочуємо ВРП оперативно призначити 16 членів через прозору процедуру, щоб ВККС почала функціонувати», - зазначили дипломати.

Читайте також: Етична рада визначилася з кандидатами до ВРП від Президента

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Конкурсна комісія з добору членів ВККС оголосила перелік із 32 кандидатів, рекомендованих Вищій раді правосуддя для призначення на заняття 16 вакантних посад членів ВККС.

21 лютого 2023 року Конкурсна комісія з добору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів завершила співбесіди з кандидатами на посади.

ВККС не працює майже три роки. З метою поновлення її роботи створена Конкурсна комісія, яка добирає кандидатів на посади членів ВККС на засадах прозорого конкурсу за участю міжнародних експертів, що є частиною судової реформи, яку проводить Україна.

Читайте також: Рекомендації ВРП до призначення: комісія з добору ВККС назвала кандидатів

Комісія оголосила конкурс на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. До участі у конкурсі був допущений 301 правник - громадянин України, який має вищу юридичну освіту, стаж професійної діяльності у сфері права не менше 15 років та володіє державною мовою.

За результатами першого етапу конкурсу до участі в другому етапі (співбесідах) були запрошені 64 кандидати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-