В Україні запровадять принцип гарантованої базової соціальної допомоги

В Україні запровадять принцип гарантованої базової соціальної допомоги

Укрінформ
В Україні запровадять принцип гарантованої базової соціальної допомоги для громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 14 березня, передає Укрінформ.

«Ми пропонуємо новий соціальний договір між державою та громадянином. Буде покращено адресність виплат і їх збільшення для тих, хто цього дійсно потребує. Запроваджуємо принцип гарантованої базової соціальної допомоги, яка буде залежати від рівня доходів, і буде спрямована на підтримку найвразливіших верств населення», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Уряд затвердив план пріоритетних дій на 2023 рік

Також він підкреслив, що завдяки подальшій цифровізації соціальні послуги стануть доступнішими та зручнішими. А завдяки підвищенню якості реєстрів буде покращена адресність виплат.

Крім того, у фокусі уряду цього року залишатимуться внутрішньо переміщені особи, які можуть розраховувати на продовження програм допомоги, зокрема, із забезпечення виплатами, житлом та сприяння працевлаштуванню.

Серед пріоритетів і підтримка людей з інвалідністю та ветеранів.

Читайте також: Уряд підтримав законопроєкт про збільшення видатків держбюджету на 537 мільярдів

«Безбар’єрний простір. Засоби для реабілітації. Підтримка людей з інвалідністю. Все це теж у нашому фокусі… Ветеранська політика. Це формування ефективної системи переходу від військової служби до цивільного життя. Трирівнева система психологічної допомоги. Зручні сервіси в межах проєкту е-Ветеран. Нові принципи роботи військово-лікарських комісій», - наголосив Прем’єр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив план пріоритетних дій уряду на 2023 рік, який налічує більш ніж 500 завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-