З колоній біля районів бойових дій евакуювали близько 4 000 засуджених та ув’язнених

З колоній біля районів бойових дій евакуювали близько 4 000 засуджених та ув’язнених

Укрінформ
З територій, де ведуться чи велися бойові дії, евакуювали близько 4 000 засуджених та ув’язнених.

 Про це в інтерв’ю Укрінформу сказала заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Вона зазначила, що евакуація засуджених та ув’язнених від лінії бойових дій стала складним викликом через наявність небезпеки продовження відсування лінії фронту і подальшої окупації територій, а також – небезпеки руйнувань установ, оскільки бойові дії відбувалися дуже близько до них.

“До прикладу, дві колонії, які ми евакуювали, повністю знищені – Торецька і Оріхівська. Значних пошкоджень зазнав і Херсонський слідчий ізолятор, який ми евакуювали вже після деокупації”, - повідомила Висоцька.

Заступниця міністра наголосила, що “евакуація – виправданий інструмент, але юридично і технічно це дуже складний процес”.

“Від мене вимагалося ухвалення рішення про евакуацію засуджених та ув’язнених, щоб урятувати їхнє життя, але при цьому – не порушити право тих, хто утримувався в колоніях, куди ми збиралися евакуйовувати цих людей. Запасних установ для цього не було і немає, тож доповнювали ті, що є. Станом на зараз, ми евакуювали близько 4 000 людей у, так би мовити, більш безпечні місця. Але ж ми знаємо, що в Україні зараз не існує більш безпечного місця, тому в цьому випадку говоримо про установи, віддалені від лінії бойових дій”, - розповіла Висоцька.

Читайте також: До суду передали справу начальника колонії, який перед визволенням Херсона випустив вʼязнів

Як повідомляв Укрінформ, із тюрем на тимчасово захоплених територіях Херсонщини та Запоріжжя російські окупанти вивезли 3,5 тисячі ув’язнених до тимчасово окупованого Криму, де їх вербують вагнерівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-