Лубінець пояснив, як приймає рішення, де відкривати представництво омбудсмена за кордоном

Лубінець пояснив, як приймає рішення, де відкривати представництво омбудсмена за кордоном

Ексклюзив
Укрінформ
Український омбудсман Дмитро Лубінець приймає рішення про те, у якій країні має бути відкрито представництво Уповноваженого Верховної Ради за кордоном, виходячи з питання кількості наявних у тій або іншій державі наших співгромадян.

Про це він розповів у коментарі Укрінформу.

«Ми розглядаємо питання про відкриття їх (представництв Уповноваженого за кордоном - ред.) у низці інших країн. І коли я приймаю рішення про це, то, у першу чергу, виходжу з кількості громадян України, які перебувають у тій чи іншій країні і (того – ред.), чим вони там займатимуться», - сказав Лубінець.

Читайте також: Окупанти в Криму утримують без висунення обвинувачень 18 політв’язнів - Лубінець

За словами омбудсмана, для нього відкриття цих представництв є новим механізмом щодо того, як він, як Уповноважений з прав людини, може додатково захищати права українців, які перебувають за кордоном насамперед через дії росії.

«Або коли вони виїхали і навіть достатньо давно вже проживають (за кордоном – ред.) - для нас це не має значення. Громадяни України завжди залишаються громадянами України», - уточнив очільник Офісу Омбудсмана.

Читайте також: Лубінець: росія незаконно утримує 180 політв’язнів, більшість із них - кримські татари

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2022 року в Лондоні почало працювати Тимчасове представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини на території Великої Британії.

Фото: Дмитро Лубінець, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-