На лікування за кордон доправили ще 44 українців

На лікування за кордон доправили ще 44 українців

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я спільно з Єврокомісією евакуаційними рейсами доправили на лікування до європейських клінік ще 44 українських громадян.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Цього тижня евакуювали групу з 44 громадян, серед яких – люди з мінно-вибуховими пораненнями зі Львівщини, Київщини, Дніпропетровщини, Вінниччини, Одещини та територій активних бойових дій. Крім того, евакуйовані й онкопацієнти, які потребують продовження спеціалізованого лікування. Пацієнтів прийняли у медзакладах Австрії, Данії, Німеччини, Норвегії та Іспанії", - йдеться у повідомленні.

Фото: МОЗ

У МОЗ зазначили, що на лікування за кордон евакуюють як дорослих, так і дітей із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги.

За потреби пацієнтів супроводжують родичі або близькі, враховуючи необхідність у сторонній допомозі та підтримці через важкий стан, а також у подальшому післяопераційному догляді.

Читайте також: Українським захисникам встановлять сучасні біонічні протези рук Hero Arms

Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі повітряними госпіталями чи спеціальним авіатранспортом перевозять українців у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Від початку війни МОЗ разом із міжнародними партнерами вдалося евакуювати вже 2600 українських пацієнтів.

Перше фото илюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-