СБУ викрила у Лимані колаборантів, які ремонтували російські військові ешелони

СБУ викрила у Лимані колаборантів, які ремонтували російські військові ешелони

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила у Лимані Донецької області колишніх посадовців Укрзалізниці, які ремонтували російські військові ешелони.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Двоє колишніх посадовців місцевого підрозділу Укрзалізниці на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників.

Під час тимчасового захоплення Лимануа вони добровільно пішли на співпрацю з ворогом, за що отримали призначення до складу "адміністрації" загарбників.

Встановлено, що один з колаборантів очолив дорожні електромеханічні майстерні у "дирекції інфраструктури залізниці днр". Інший став його підлеглим і виконував функції "головного інженера".

Разом вони мали забезпечувати справність залізничних об’єктів для перекидання особового складу, озброєння та боєприпасів росіян на східний фронт, для чого координували роботу дорожніх майстерень з відновлення електропідстанцій у районах Волновахи та Іловайська.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який збирав дані про позиції ППО на Одещині

Як повідомляв Укрінформ, очільнику так званого "государственного унитарного предприятия лнр "Луганская железная дорога", який організує перевезення російських військ та військової техніки, оголосили підозру.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-