СБУ затримала російського агента, який збирав дані про позиції ППО на Одещині

СБУ затримала російського агента, який збирав дані про позиції ППО на Одещині

Фото
Укрінформ
В Одеській області Служба безпеки України викрила російського агента, який збирав інформацію про позиції української протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“Служба безпеки викрила ще одного агента фсб у ході масштабних контрдиверсійних заходів в Білгород-Дністровському районі Одеської області”, - йдеться у повідомленні.

Зловмисник збирав дані про дислокацію та озброєння підрозділів Збройних сил України на території південного регіону. Насамперед він намагався виявити бойові позиції ППО поблизу чорноморської акваторії.

Крім того, російський агент фіксував результати ворожих ракетних ударів по критичній інфраструктурі, у тому числі по мосту через Дністровський лиман.

Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для коригування повторних повітряних атак.

Читайте також: СБУ оголосила підозру в держзраді директору окупаційної «Луганской железной дороги»

Співробітники СБУ затримали ворожого поплічника на спробі передачі закритих відомостей про оборону морського узбережжя.

Зловмисником виявився місцевий житель із кримінальним минулим. Його російська спецслужба залучила до негласної співпраці після початку повномасштабного вторгнення. Вербування здійснювалося дистанційно через його брата, який входить до складу угруповань російської федерації.

У подальшому російський агент був на прямому зв’язку з кадровим співробітником федеральної служби безпеки. Саме перед ним ворожий поплічник звітував про виконані завдання і надсилав матеріали фото- і відеофіксації українських об’єктів.

Читайте також: СБУ затримала старосту селища біля Гостомеля, який надав ворогу маршрути для наступу на Київ

За місцем проживання затриманого під час обшуків правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які він використовував для комунікації з агресором.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого СБУ затримала двох російських агентів, які готували ракетні удари по залізничних вузлах та енергооб’єктах Одеси і Херсона.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-