Працівників військкомату підозрюють у перевищенні повноважень при врученні повісток, буде перевірка

Працівників військкомату підозрюють у перевищенні повноважень при врученні повісток, буде перевірка

Укрінформ
Військова служба правопорядку проводить розслідування за фактом перевищення службових повноважень співробітників одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які проводили оповіщення громадян, що підлягають мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Оперативного командування «Південь».

«За фактом конфліктної ситуації, що сталася 14 лютого 2023 року під час роботи групи військовослужбовців одного з Територіального центру комплектування та соціальної підтримки з оповіщення громадян, які підлягають мобілізації, в громадському місці, військовою службою правопорядку проводиться службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень. Некоректна поведінка військовослужбовців засуджена командуванням. Керівники обласного і районного ТЦК та СП притягнуті до дисциплінарної відповідальності», -  йдеться в повідомленні.

Читайте також: Федоров каже, що повістки через «Дію» не вручатимуть

Як зазначається, з особовим складом, який залучений до заходів оповіщення, проводяться додаткові роз’яснювальні заняття та тренінги із залученням юристів та психологів.

Водночас в пресслужбі нагадали,  що заходи мобілізації – це не особиста забаганка співробітників ТЦК та СП,  а загальнодержавні заходи, що мають сформувати резерв Сил оборони.

«Кожен громадянин, що згідно з законодавством підлягає мобілізації, має виконати свій конституційний обов’язок: прибути у ТЦК та СП за місцем реєстрації, або в найближчий РТЦК та СП, якщо змінено місце проживання, для уточнення своїх особистих даних; за необхідності пройти медичний огляд; повідомити про наявні підстави для отримання відстрочки», - повідомили в пресслужбі.

Читайте також: Нові правила військового обліку: повістку можуть вручити будь-де

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив 13 лютого, Міністерство цифрової трансформації наразі не працює над механізмом, яким передбачає використання «Дії» для вручення повісток військовозобов’язаним.

Фото: ОК Південь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-