Внаслідок землетрусу в Туреччині загинули п’ятеро українців

Внаслідок землетрусу в Туреччині загинули п’ятеро українців

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України повідомило про загибель п’ятьох українців, зокрема родини із Запоріжжя, внаслідок землетрусу в Туреччині.

Таку інформацію оприлюднив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Наші дипломати продовжують допомагати українцям на півдні Туреччини. В зону стихійного лиха вирушає друга група консулів, аби на місці координувати пошуки зниклих громадян, надавати сприяння постраждалим та забезпечити евакуацію українців до інших турецьких регіонів та України», - зазначив дипломат.

Ніколенко додав, що загалом вдалося розшукати 136 громадян та евакуювати 37. З-під завалів врятували 10 українців. Семеро вважаються зниклими, їхні пошуки тривають (двоє можуть бути під завалами, до пошуку залучені наші підрозділи ДСНС). Одна людина госпіталізована, її стан стабільний.

Читайте також: У Туреччині під завалами знайшли тіла родини із Запоріжжя

«На жаль, внаслідок землетрусу загинули п’ятеро громадян України, зокрема родина із Запоріжжя. Посольство вживає заходів задля підготовки репатріації тіл загиблих», - поінформував речник.

Невдовзі дипломати планують евакуювати із постраждалого південного регіону 22 українських громадян, зауважив він.

Кількість загиблих у Туреччині та Сирії внаслідок землетрусів, що сталися 6 лютого, перевищила 37,7 тисячі. Станом на сьогодні українські рятувальники обстежили понад 300 будівель у Туреччині в пошуках ознак життя.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-