У Кабміні пояснили, як за кордоном оформити довідку про інвалідність

У Кабміні пояснили, як за кордоном оформити довідку про інвалідність

Укрінформ
Громадяни України, які через війну опинилися за кордоном, можуть оформити довідку про інвалідність заочно, звернувшись до сімейного лікаря в нашій країні.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Укрінформ.

«Під час воєнного стану встановлення інвалідності або проведення медико-соціальної експертизи українців, які тимчасово перебувають за кордоном, здійснюється екстериторіально та заочно… Потрібно надіслати необхідні медичні документи своєму сімейному лікарю або лікарю-куратору на території України для оформлення форми 088/о «Направлення на МСЕК». Важливо: надсилайте документи українською мовою», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що поданий пакет документів розглядатиме лікарсько-консультативна комісія (ЛКК). За її рішенням прохача скерують на МСЕК для проведення експертизи та встановлення інвалідності.

Читайте також: Психологічна допомога за кордоном: у Мінреінтеграції пояснили, куди звертатися біженцям

«Якщо до цього часу ви не зможете прибути на огляд, МСЕК може ухвалити рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення ЛКК закладу охорони здоров’я», - уточнюють у відомстві.

Також у Мінреінтеграції вказують, що термін дії довідки про інвалідність під час війни продовжується автоматично: вона вважається дійсною протягом усього періоду воєнного стану та впродовж шести місяців після його припинення.

Довідку про інвалідність дитини, коли вона досягає 18-річного віку, можна також оновити та отримати вже «дорослу» довідку заочно, перебуваючи за кордоном. Це так само робиться за допомогою сімейного лікаря в Україні.

Читайте також: У МОЗ розповіли, як оскаржити рішення про засвідчення інвалідності

«Дитина має пройти обстеження в тій країні, де ви знаходитесь. Потім їх результати й усі медичні документи, перекладені українською мовою, скеровуються в Україну. Лікар оформить форму 088/о, а ЛКК направить документи на медико-соціальну експертну комісію для проведення заочної експертизи та встановлення інвалідності», - пояснюють у Мінреінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, у Мінреінтеграції розповіли, як оформити опікунство над дитиною під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-