У МОЗ розповіли, як оскаржити рішення про засвідчення інвалідності

У МОЗ розповіли, як оскаржити рішення про засвідчення інвалідності

Укрінформ
Рішення Медико-соціальної експертної комісії щодо засвідчення інвалідності може бути оскаржено протягом місяця у місцевій, обласній чи центральній комісії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Необхідно звернутися з письмовою заявою до самої комісії або до центральної чи обласної комісій. Після цього буде проведений повторний огляд і винесене нове рішення. Якщо вам відмовлять повторно, таке рішення можна оскаржити у центральній МСЕК МОЗ України", - йдеться в дописі.

Зазначається, що у складних випадках осіб, які звертаються для встановлення інвалідності, можуть направляти для проведення медико-соціального експертного обстеження до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності у м. Дніпро та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів у Вінниці.

Читайте також: Уряд подовжив строк дії посвідчень осіб з інвалідністю внаслідок війни

"Установи складуть консультативні висновки, які для комісії мають рекомендаційний характер", - підкреслюють у МОЗ.

Міністерство нагадує, що рішення комісій усіх рівнів можна також оскаржити в суді.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вніс зміни до положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності, які передбачають її причинний зв'язок з пораненням чи іншим ушкодженням здоров’я, одержаним від вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-