Експравоохоронець з Вовчанська постане перед судом за співпрацю із загарбниками

Експравоохоронець з Вовчанська постане перед судом за співпрацю із загарбниками

Укрінформ
Перед судом постане колишній правоохоронець з Вовчанська Харківської області, який передавав росіянам інформацію про українських патріотів.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно експоліцейського за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Читайте також: За держзраду й дезертирство судитимуть п’ятьох ексофіцерів з Криму

Слідством встановлено, що з 24 лютого 2022 року, коли Вовчанськ було захоплено російськими військовими, колишній поліцейський офіцер громади сектору по взаємодії з громадами відділу превенції Чугуївського РУП ГУПН в Харківській області перейшов на бік ворога.

«Добре знаючи місцеве населення, він надавав окупантам інформацію про місця мешкання учасників АТО, проукраїнських місцевих жителів, а також співробітників поліції, у яких залишилася табельна вогнепальна зброя», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ оголосила підозру так званим міністрам «днр», які допомагали депортувати дітей до рф

Аби підтримати боєздатність російських загарбників, експравоохоронець забезпечував їх паливно-мастильними матеріалами та запчастинами до авто.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2022 року Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді очільниці Вовчанського районного суду Харківської області, яка після захоплення допомагала росіянам створювати окупаційну судову установу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-