Аварійні відключення можуть повернутися: в уряді попередили українців про загрози

Аварійні відключення можуть повернутися: в уряді попередили українців про загрози

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль попередив українців про можливе повернення аварійних відключень електроенергії через очікуване істотне похолодання та ймовірні ракетні удари з боку росії.

Про це Прем’єр-міністр сказав на засіданні уряду 6 січня, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Шмигаля, тепла погода та святкові дні сприяли зниженню споживання, що дозволило протягом новорічних свят не застосовувати в Україні відключень електроенергії. Проте вже вчора, 5 січня, споживання зросло, тому в центральному та східному регіонах, а також в Одесі, Львові та Дніпрі були запроваджені графіки планових відключень.

Читайте також: Податки, які платять населення та бізнес, підуть на оборону і безпеку – Шмигаль

«Відсьогодні очікується суттєве похолодання. Відповідно, зросте споживання та дефіцит в енергосистемі збільшиться. Крім цього, ворог готовий завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Тому ми всі маємо бути готові до поновлення аварійних відключень», - попередив прем’єр.

Читайте також: Україна успішно долає виклики зими: Прем’єр розповів про запаси газу та вугілля

Як повідомлялося, в НЕК «Укренерго» наголосили, що 6 січня в Україні продовжує зростати споживання електроенергії через поступове зниження температури. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють із 8:00 до 23:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-