Виплати переселенцям наступного року продовжать автоматично

Виплати переселенцям наступного року продовжать автоматично

Укрінформ
Виплату допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб у 2023 році продовжать автоматично.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

З метою недопущення порушення прав ВПО на отримання відповідної грошової допомоги представниця Уповноваженого з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України, Ольга Алтуніна провела нараду з представниками Міністерства соціальної політики, Міністерства реінтеграції, Пенсійного фонду, а також профільних громадських організацій.

Співрозмовники обговорили ситуацію щодо припинення виплати допомоги на проживання у разі неподання документів для її поновлення з 1 січня.

За результатами наради прийнято рішення, що з нового року буде продовжено автоматичне нарахування допомоги на проживання ВПО.

Читайте також: Переселенці можуть переадресувати свої соцвиплати у будь-який регіон України - як це зробити

"Для отримання допомоги на проживання ВПО не потрібно буде надавати підтверджувальні документи про свій матеріальний стан, оскільки отримання зазначеної допомоги не залежить від отриманого доходу та є безстроковим", - заявили в Офісі омбудсмена.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, внутрішньо переміщені особи з початку повномасштабного вторгнення отримали понад 47 млрд гривень на проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-