Представники МКЧХ цього тижня планують відвідати українських військовополонених

Представники МКЧХ цього тижня планують відвідати українських військовополонених

Укрінформ
Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) провели дводенне відвідування українських військовополонених минулого тижня, цього тижня очікується ще один візит.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу організації.

«Ці візити є важливим кроком вперед для збереження гуманності під час жорстокого міжнародного збройного конфлікту. Ми можемо перевірити, як поводяться з військовополоненими, і передати їхнім сім'ям свіжу інформацію. Я очікую, що ці відвідування покладуть початок регулярнішому доступу до всіх військовополонених», - сказала президент МКЧХ Мір'яна Сполярич.

Зазначається, що паралельно з візитами до українських військовополонених, представники МКЧХ відвідали і російських. Наступні відвідування заплановані на кінець місяця.

Читайте також: Червоний Хрест має плани гуманітарного реагування для України

Представники організації зв'язуються з родинами військовополонених та передають від них повідомлення. Також військовополоненим привезли книжки, засоби особистої гігієни, ковдри і теплий одяг.

Як повідомлялося, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак 13 жовтня заявив, що МКЧХ має найближчим часом направити свою місію в Оленівку.

Він запевнив, що Україна всіляко сприятиме цій місії і готова до неї долучитися. У іншому разі, за його словами, Україна застосовуватиме всі можливі інформаційні і дипломатичні засоби для зрушення цього питання з місця.

Він також сказав, що Україна може знайти варіант формування експертної групи і людей, які будуть готові виконувати ту місію, яку має виконати Червоний Хрест.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-