На «Дію» надійшло вже 300 тисяч заявок про пошкоджене війною майно

На «Дію» надійшло вже 300 тисяч заявок про пошкоджене війною майно

Укрінформ
На портал «Дія» українці надіслали 299,6 тис. заявок про знищене та пошкоджене внаслідок бойових дій майно.

Як передає Укрінформ, про це повідомила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк у Телеграмі.

«Через «Дію» вже отримано 299 тисяч 642 заявки про знищене та пошкоджене майно українців унаслідок війни. Загальна площа збитків - 20 мільйонів 723 тисячі 877 квадратних метрів житла”, - зазначила Шуляк.

За її словами, лише з Маріуполя надійшло 47 407 заявок про пошкодження та руйнування майже трьох мільйонів квадратних метрів житла. «Щоб приховати наслідки своїх злочинів, окупанти почали зносити будинки в історичному центрі Маріуполя та на його околицях. Але цього виявилося замало, і вони почали прибирати будинки з карт російського Яндекса. Ось так - на карті Google будинок на вулиці Азовстальській, 33 ще є, а в Яндексі та реальності – його немає. Ми все фіксуємо і все відбудуємо. І не лише в Маріуполі», - наголосила Шуляк.

Вона додала, що Верховна Рада «ось-ось проголосує за №5655 про реформу містобудування, яка запустить нові підходи в будівельній сфері, забезпечить цифровізацію, високу відповідальність за порушення і публічний моніторинг». Реформа також дозволить моніторити використання коштів, які надаються з бюджету та донорами на відбудову країни, підкреслила депутатка.

Читайте також: Комітет Ради схвалив законопроєкт про списання кредитів на знищене внаслідок війни майно

Як повідомлялося, законопроєкт №5655 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності», ухвалений Верховною Радою в першому читанні, має на меті передачу контролю над справою забудови безпосередньо забудовникам, аби мінімізувати корупційні схеми у держорганах, які відають справами забудови. МКІП пропонував зміни до другого читання задля убезпечення культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-