Зеленський: Відключення електроенергії мають бути передбачуваними для споживачів

Зеленський: Відключення електроенергії мають бути передбачуваними для споживачів

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав місцеву владу та енергокомпанії більше комунікувати з населенням і намагатися забезпечувати справедливе та передбачуване відключення електроенергії.

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Якщо хтось без світла по вісім чи десять годин, а через дорогу підключене все разом із вуличним освітленням, то це однозначно несправедливо. Треба робити все, щоб відключення були передбачуваними й цілком зрозумілими для споживачів», - підкреслив Глава держави.

Читайте також: Зеленський: Витерпіти російський енерготерор – це зараз наше національне завдання

Президент наголосив, що зараз важливо зберігати здатність до спільних дій і закликав місцеву владу у всіх містах і громадах України стежите, щоб не було непотрібного використання електрики.

Він нагадав, що зараз точно не час для яскравих вітрин, вивісок, реклам та іншого подібного освітлення.

Читайте також: Обстріли інфраструктури: маленькі підстанції – лише остання ланка

Також Зеленський закликав енергокомпанії активніше роз’яснювати людям, коли й чому відключають ту чи іншу вулицю, район.

«Зараз час саме таких мікрокомунікацій. Люди мають право знати. І якщо споживачі звертаються й повідомляють про ту чи іншу несправедливість в енергозабезпеченні, будь ласка, реагуйте на це негайно. Працюйте разом із місцевою владою», - додав Глава держави.

Читайте також: На лівому березі Києва - екстрені аварійні відключення світла

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявляв, що з 10 жовтня внаслідок масованих російських ударів серйозно пошкоджено близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ та ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-