Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Обстріли інфраструктури: маленькі підстанції – лише остання ланка

Обстріли інфраструктури: маленькі підстанції – лише остання ланка

Укрінформ
Оскільки феєричний текст на тему "у нас дофіга електроенергії, а розбомблена підстанція одного села не впливає на електропостачання іншого" починає заповзати у профілі моїх френдів, скажу наступне.

Електроенергії у нас не дофіга. Ситуацію із генерацією описувала буквально нещодавно, правда, деякі люди аж збудилися, що то все інтереси Ахметова.

Да, бомбардування Ладижинської та Бурштинської ТЕС - це інтереси Ахметова [🤦]

Внаслідок останньої масованої атаки додалися нові проблеми у гідрогенерації, адже під ударом опинилися ГЕС. А це, нагадую, маневрова генерація, яка у години пікового навантаження має прикривати зад базовій - атомній.

А тепер про підстанції.

Люди вивчили, що їхній населений пункт живиться від підстанції (чи кількох), але не вивчили, що підстанції є не лише на село, а на цілий регіон.

Тобто, вони різної потужності. Так, виведення з ладу підстанції, яка працює на один населений пункт - це не катастрофа обласного масштабу. Але ця підстанція розподіляє на населений пункт електроенергію, яка іде із підстанцій потужніших. Це мережа, у якій маленькі підстанції - лише остання ланка.

Великі підстанції розподіляють електроенергію на менші в межах області, а найбільші - в межах кількох областей.

Так от. росіяни гатять по цих великих підстанціях. Тому крім дефіциту генерації ми маємо ще погіршення роботи системи передачі.

Крім того, росіяни при бомбардуванні електростанцій ціляться у генератори, які розподіляють вироблену на цих станціях електрику. Не працює генератор - станція не може відпускати енергію в систему. Доводиться призупинятися.

Якщо ви думаєте, що Укренерго дуже подобається давати команди вимикати світло - то ні. Диспетчери були би раді цих команд не давати. Але виходу зараз у них немає.

Укренерго - це не Ахметов, якщо що.

Щоб не вставати двічі. Україна не експортує електроенергію із 11 жовтня. Може, ця новина пройшла повз частину українців, але прочитайте хоч зараз і не розповсюджуйте всяку хрінь.

Пояснила, здається, на пальцях.

Так, я зла.

Вікторія Наконечна

Facebook

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-