Лубінець: Найпоширеніші злочини рф проти українських дітей - незаконна депортація та всиновлення

Лубінець: Найпоширеніші злочини рф проти українських дітей - незаконна депортація та всиновлення

Укрінформ
До найпоширеніших злочинів російських загарбників проти українських дітей належать їхня незаконна депортація до росії та незаконне усиновлення там.

Про це Уповноважений Верховної Ради Дмитро Лубінець сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Якщо говорити про найпоширеніші злочини росіян проти українських дітей, то до них належать незаконна депортація і незаконне всиновлення наших дітей у рф. росія навіть змінила своє законодавство, щоб полегшити процедуру всиновлення саме українських дітей російськими батьками», - уточнив він.

Читайте також: Вивезених із Херсонщини та Запоріжжя дітей загарбники хочуть відправити до кримських шкіл

Уповноважений зазначив, що усе це в юридичному сенсі називається геноцидом.

«Це - геноцид української нації. Ми, знову ж таки, порушуємо питання про те, щоб інші країни це юридично визнавали, наразі є низка держав, які юридично це вже зробили», - сказав Лубінець.

Український омбудсмен зазначив, що не може сказати точну кількість українських дітей, усиновлених російськими батьками.

«Процес їхнього повернення максимально складний, і ми застосовуємо тут весь спектр можливостей, які у нас є. Якщо говорити про тих дітей, яких уже повернули, то це наче й невелика цифра, але про повернення кожної дитини можна сказати, що це окрема спецоперація», - додав Лубінець.

Читайте також: Мер Енергодара про вивезених до росії дітей: Стали заручниками терористів

Чиновник поінформував, що раніше представники української влади запустили окремий інтернет-ресурс - «Діти війни», там є вся інформація про те, скільки верифіковано дітей, зокрема, депортованих, та скільки їх повернули.

Як повідомлялося, 27 жовтня Міністерство закордонних справ України звернуло увагу на заяву уповноваженої при президенті рф з прав дитини марії львової-бєлової про незаконне всиновлення нею українського хлопчика, який був викрадений у Маріуполі російською армією, і ініціює відкриття справи проти неї.

Читайте також: Вивезених з Херсонщини у рф «на оздоровлення» дітей можуть не повернути - облрада

Зі свого боку Дмитро Лубінець заявив, коментуючи це усиновлення, що ті російські посадовці, діяльність яких має бути спрямована на захист прав дитини, самі стають порушниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-