Понад 95% українців довіряють ЗСУ, більш як 80% - Президенту

Понад 95% українців довіряють ЗСУ, більш як 80% - Президенту

Опитування
Укрінформ
Понад 95 відсотків українців довіряють Збройним Силам, більш як 80% - Президенту України.

Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, яке проводив Центр Разумкова в рамках проєкту за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Результати опитування представили під час пресконференції в Укрінформі. 

Директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко повідомив, що, за результатами опитування, понад 80 відсотків опитаних громадян на сьогодні довіряють Президенту України. Понад 90 відсотків - Збройним Силам.

"Небувало високий рівень довіри до Збройних Сил України - понад 95 відсотків. Це певною мірою підтверджує думку про причини оптимізму в суспільстві, однією з яких є саме діяльність ЗСУ. Дуже високий рівень довіри до Президента - більше 80 відсотків. Загалом, проводячи опитування після початку повномасштабного вторгнення рф, ми помічаємо зростання рівня довіри до фактично всіх державних інститутів. Баланс довіри і недовіри може бути різним. Але все-таки рівень довіри більше, аніж, скажімо, рік тому", - констатував Биченко.

Також, за даними опитування, 78 відсотків українців на сьогодні довіряють гуманітарним і доброчинним організаціям. Тут також спостерігається зростання рівня довіри, додав Биченко.

Таку тенденцію пояснив народний депутат України Ростислав Павленко.

Читайте також: 86% українців підтримують опір росії попри обстріли міст

"Ці результати свідчать, що суспільство досить об'єктивно оцінює те, завдяки чому не просто там Київ не було взято за три дні, а й буде досягнута перемога. Президент уособлює всю державу, але багато в чому ця довіра відноситься до інституцій Президента. Ще один аспект - це, звичайно, медіакартина. Бо відсутня критика, відсутня політична дискусія. Усі канали, навіть ті, які не входять до єдиного марафону, уникають пекучої критики, і роблять більше наголос на тому, що зараз необхідна перемога", - сказав Павленко.

Загальнонаціональне опитування було проведене Центром Разумкова в рамках проєкту, що здійснюється за підтримки представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні з 22 вересня по 1 жовтня 2022 року.

Опитування методом face-to-face проводилося у різних областях України, у Запорізькій, Миколаївській, Харківській областях лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії.

Опитано 2021 респондента віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як повідомлялося, в Україні 51% людей вважають, що події в країні розвиваються в правильному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-