86% українців підтримують опір росії попри обстріли міст

86% українців підтримують опір росії попри обстріли міст

Опитування
Укрінформ
Продовжувати збройну боротьбу проти росії попри російські обстріли, які руйнують інфраструктуру та забирають життя людей, вважають за необхідне 86% українців.

Як передає Укрінформ, такими є дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 21-23 жовтня.

Згідно з дослідженням, 86% респондентів вважають, що потрібно все одно продовжувати збройну боротьбу, навіть якщо обстріли продовжаться. Зокрема серед них 71% повністю згодні з такою думкою (решта 16% скоріше погоджуються).

Натомість лише 10% респондентів вважають, що потрібно перейти до переговорів для якнайшвидшого припинення обстрілів, навіть якщо доведеться піти на поступки росії.

Власне всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус" КМІС провів методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. В опитуванні взяли участь тисяча респондентів, що проживають у всіх регіонах України (крім АР Крим).

Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року). До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (Крим, Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Читайте також: Для 95% громадян важливо, щоб Україна стала повноцінною демократією

Як повідомляв Укрінформ, за даними проведеного у вересні КМІС опитування, в Україні кількість людей, які позитивно оцінюють діяльність ОУН-УПА, зросла з 22% у 2013 році до 43% у 2022-му.

Фото: Володимир Зеленський, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-