Нацрада відмовилась ліцензувати телерадіоорганізацію

Нацрада відмовилась ліцензувати телерадіоорганізацію "Довіра" через офшор

Укрінформ
Телерадіоорганізації "Довіра" відмовили у ліцензії на мовлення через наявність у структурі власності компанії, зареєстрованої в офшорній зоні.

Як передає Укрінформ, це рішення члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення ухвалили під час чергового засідання.

"Підставою для відмови у продовженні ліцензії стала наявність у структурі власності радіомовника іноземної компанії, що зареєстрована в Британських Віргінських Островах. Ця країна за рішенням Уряду входить до переліку офшорних зон", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", юридичні особи, зареєстровані в офшорних зонах не мають права брати участь в телерадіоорганізаціях, підкреслює медіарегулятор.

Читайте також: В Україні транслюватимуть ще сім іноземних телеканалів - Нацрада розширила перелік

"Тому, зважаючи на норму частини шостої статті 12 цього Закону, регулятор відмовився продовжувати строк дії шести ліцензій ДП "Телерадіоорганізація "Довіра", - ухвалили члени Нацради.

Повідомляється, що вивільнені 17 частот у різних областях України будуть внесені в перелік для подальшого ліцензування іншими мовниками.

Як повідомляв Укрінформ, Нацрада доповнила Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються в Україні, сімома мовниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-