Рада планує спростити включення благодійників до реєстру волонтерів

Рада планує спростити включення благодійників до реєстру волонтерів

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, який передбачає спрощення порядку включення благодійників до реєстру волонтерів.

За ухвалення у першому читанні законопроєкту №8076 "Про внесення змін до Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації" проголосував 301 народний депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці сказано, що спрощення зазначеного порядку знизить бюрократичне навантаження на волонтерів та сприятиме поліпшенню державної політики підтримки волонтерської діяльності.

Читайте також: Будь-яка благодійність важлива і цінна у цей скрутний час – Зеленська

Проєктом закону передбачається скасування положення щодо обов’язковості подання довідки з банку зі збереженням відповідних відомостей про реквізити банківських рахунків, призначених для здійснення благодійної діяльності, у відповідній заяві; фіксація положення щодо можливості подання документів для включення до реєстру волонтерів як у письмовій, так і в електронній формі.

Як повідомлялося, Верховна Рада збільшила військові видатки загального фонду державного бюджету на нинішній рік на 386,86 млрд грн за рахунок додаткових внутрішніх запозичень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-