В Україні діє понад 300 майданчиків для безкоштовного вивчення української мови

В Україні діє понад 300 майданчиків для безкоштовного вивчення української мови

Укрінформ
В Україні діє понад 300 майданчиків, де можна безкоштовно вивчати українську мову.

Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна -Укрінформ сказав Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

“Серед 300 майданчиків, які нам вдалося успішно відкрити і вони діють на всій території України, де це можливо, найбільша кількість зафіксована на Львівщині — це майже 80 таких локацій. Дякуючи нашій співпраці з Дніпропетровщиною, мером Дніпра та керівництво Кривого Рогу, другою за кількістю таких локацій є Дніпропетровщина — 35. Дві третини таких курсів знаходиться в місті Кривий Ріг, фактично кожна друга бібліотека міста має безкоштовні курси або розмовні клуби, де можна опанувати українську мову", - розповів Кремінь.

В Одеській області діє 19 мовних курсів, в Києві - 15 та п'ять - у Київській області, в Івано-Франківській - 17, у Вінницькій - 16, Тернопільській -13, Волинській -11.

Уповноважений із захисту державної мови відзначив, що мовні курси відкриті для тих громадян, які не мали можливості опанувати українську мову, перебували у білінгвальному середовищі чи проживали у прикордонних областях, а зараз є внутрішньо переміщеними особами.

Читайте також: Киян запрошують на безкоштовний курс для охочих перейти на українську

Він нагадав, що згідно з дослідженням, яке було проведено разом із Державною службою якості освіти, більшість батьків учнів висловили бажання вдосконалити свої знання з української мови.

Завдяки співпраці з місцевими органами влади такі курси діють з 24 лютого в закладах освіти (школи, університети) та при закладах культури (переважно бібліотеки).

Дізнатися про мовні курси в тому чи іншому регіоні можна на сайті Уповноваженого із захисту державної мови, також на сайті можна зареєструватися на ці курси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-