Киян запрошують на безкоштовний курс для охочих перейти на українську

Киян запрошують на безкоштовний курс для охочих перейти на українську

Укрінформ
Всеукраїнський проєкт «Єдині» запрошує реєструватися на безкоштовний курс для охочих перейти на українську мову.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

«Всеукраїнський проєкт «Єдині» від Ініціативи «Hавчай українською» відкриває реєстрацію учасників на шостий курс для охочих перейти на українську мову. Старт нового курсу 3 жовтня. Долучитися може кожен охочий із будь-якої точки світу. Участь безкоштовна», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Меморіал на честь героїв «Азовсталі» хочуть встановити на Співочому полі

Зазначається, що проєкт «Єдині» передбачає 28 днів підтримки переходу на українську мову.

Протягом навчання учасники щодня отримуватимуть завдання та навчальні матеріали, поради і техніки від психологів, які допоможуть подолати мовний бар’єр, братимуть участь у вебінарах та розмовних клубах у своєму місті (онлайн чи офлайн).

Упродовж курсу учасникам розкажуть, зокрема, коли і як починалась історія української мови, про культурні відмінності українців, укорінені в народній творчості, звичаях, традиціях.

«Серед наших учасників є українці з усього світу. Загалом у 5 курсах проєкту вже взяли участь близько 30 000 учасників із 25 міст і територіальних громад. Зокрема, з Києва, Вінниці, Чернівців, Одеси, Львова, Хмельницького, Кременчука, Могилів-Подільського, Чернігова, Умані та Запоріжжя. Над проєктом працюють 350 волонтерів і 100 викладачів. 90 розмовних клубів охопили вже 1500 людей. Наша мета – допомогти 1 мільйону людей перейти на українську до кінця 2024 року», – зазначила керівниця проєкту «Єдині» та Ініціативи «Навчай українською» Наталя Федечко.

Читайте також: Київ увійшов до Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються

Форма реєстрації – на сайті проєкту: https://yedyni.org/.

Як повідомляв Укрінформ, у штаб-квартирі ЮНЕСКО включили столицю України до Глобальної мережі міст ЮНЕСКО, що навчаються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-