Україна вже застосовує медіадосвід Латвії, наступним кроком може стати співпраця з Молдовою

Україна вже застосовує медіадосвід Латвії, наступним кроком може стати співпраця з Молдовою

Укрінформ
Україна вже застосовує досвід Латвії у сфері регулювання телерадіомовлення, наступним кроком може стати співпраця з Молдовою.

Про це повідомила в коментарі Укрінформу голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.

"Ми давно співпрацюємо з Латвією на EPRA - платформі для європейській регуляторів. Для нас важливим був їхній практичний досвід у створенні Суспільного мовлення, яке вдалося у нас запустити після Революції Гідності: до України приїздили експерти з Латвії для допомоги у побудові цієї системи. Водночас ми використали їхній досвід у питаннях медіаграмотності і медіаосвіти, а також постійно співпрацюємо у сфері захисту прав дітей у медіа", - сказала вона.

Читайте також: Український та латвійський медіарегулятори підписали Меморандум про співпрацю

Загалом голова Нацради зазначила, що Україна наразі вивчає заходи, які вжила Латвія для протидії російській пропаганді, а також імплементує напрацювання колег у розробці законопроєкту "Про медіа". За її словами, очікується поглиблення співапраці між продакшенами країн і навіть, можливо, грошова допомога від Латвії.

Своєю чергою, представники латвійського медіарегулятора, за словами Герасим'юк, бажають навчитися в українських медіа принципів роботи в умовах війни.

"Саме тому наші колеги сьогодні (5 жовтня - ред.) відвідають Суспільне й телеканал "1+1". Я переконана, що там відбудуться певні домовленості", - сказала вона.

Також Герасим'юк повідомила, що Україна невдовзі може підписати меморандум із Молдовою, де на законодавчаму рівні підготовлено заходи протидії російській пропаганді.

Читайте також: Відбувся другий вебінар з цифрової безпеки для українських журналістів

"У мене нещодавно була зустріч із послом Молдови. Він прийшов спеціально, аби повідомити про певні зміни в законодавстві, що дозволять країні боротися із російською дезінформацією. Вони розробили дуже цікаву методологію, яку презентуватимуть цими днями. Це наш наступний крок", - зазначила вона.

Як повідомлялося, Нацрада та Національної ради з питань електронних засобів масової інформації Латвії (NEPLP) підписали 5 жовтня Меморандум про співпрацю, який передбачає спільні заходи й обмін досвідом у сфері телерадіомовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-